Șeful Secției Drumuri Naționale Bistrița: Avem antiderapant doar pentru două-trei zile în caz de ninsoare abundentă

Șeful Secției Drumuri Naționale Bistrița: Avem antiderapant doar pentru două-trei zile în caz de ninsoare abundentă
Foto: opiniatimisoarei.ro

Șeful Secției Drumuri Naționale Bistrița, Alexandru Slavita, a declarat, marți, că mai au material derapant de iarna trecută ce ar putea ajunge pentru două-trei zile de intervenții în caz de ninsoare, relatează Mediafax.

Slavita a afirmat că mai există 250 tone de material antiderapant – sare şi nisip – de iarna trecută, care ar putea ajunge pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ timp de două-trei zile.

„Avem cinci utilaje proprii şi deja două le-am trimis pe DN 17, în Pasul Tihuţa. Mai avem de iarna trecută 250 de tone de antiderapant şi putem să ne descurcăm în două-trei zile de ninsoare abundentă. Ce pot să vă spun este că la noi, în Bistriţa-Năsăud, a căzut ceva lapoviţă în Pasul Tihuţa, dar în rest nu a nins. Eu vin din Munţii Rodnei, pe DN 17D, şi plouă”, a declarat el.

Potrivit lui Slavita, deszăpezirea drumurilor naţionale din Bistriţa-Năsăud a fost adjudecată de o firmă din judeţul Sălaj, dar că nu a fost semnat contractul până acum.

„Trebuie să treacă perioada de contestaţii şi îl vom semna în vreo zece zile. Sper să nu fie probleme”, a declarat șeful secției.