Şeful SRI, audiat la Parlament: O întâlnire normală. Am răspuns întrebărilor punctuale

Şeful SRI, audiat la Parlament: O întâlnire normală. Am răspuns întrebărilor punctuale

Directorul SRI, George Maior, a fost audiat, marţi, de Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. Înainte de audieri, directorul SRI a declarat că este vorba doar de o întâlnire normală, ținând cont de faptul că SRI reprezintă singurul serviciu care are un contact permanent cu comisia pe probleme ce țin de securitatea națională. Acesta şi-a reluat afirmaţiile şi la ieşirea de la audieri.

„Am solicitat Comisiei să primească spre analiză raportul Serviciului pe anul 2010, sub toate aspectele, și sperăm că el va fi discutat în Parlament în acest an, în sesiunea din toamnă. În rest, am răspuns întrebîărilor punctuale ale comisiei pe toate problemele de actualitate”, a precizat George Maior după audierile Comisiei.

Anterior, directorul SRI a mai precizat că, dacă corupția va fi apreciată drept fiind o problemă de securitate națională, atunci SRI poate informa asupra cazurilor de corupție aflate la DNA, respectiv scandalul Baniaș-Mironescu.

George Maior, la iesirea de la audierile Comisiei

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6622').select();" id="embed_text_6622" />

Democrat-liberalul Cezar Preda a declarat la ieșirea din sala de ședință că recentele cazuri de corupție anchetate de DNA pot fi clasificate drept pericole asupra securității economice.

“Raportul SRI este secret, rămâne în interiorul comisiei și nu vă pot da detalii”, le-a spus acesta jurnaliștilor.

Cezar Preda: Cazurile de corupție, posibile atentate la siguranța economică

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6621').select();" id="embed_text_6621" />
Ultima oră
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de Armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde