Sfârșitul lumii vine mai devreme: 21 mai 2011!

Sfârșitul lumii vine mai devreme: 21 mai 2011!
Foto: businessinsider.com

În ultima vreme, tot mai mulţi americani au devenit preocupaţi de ipoteza sfârşitului lumii, care, spun ei, va avea loc pe data de 21 mai 2011, potrivit Business Insider.

Previziunile se bazează pe o serie de profeţii biblice, care sunt interpretate pe baza unei analize numerologice.

Prima profeție pornește de la textul biblic din Geneză 7:4: „Dumnezeu i-a spus lui Noe: În șapte zile voi trimite ploaie pe pământ timp de 40 de zile și 40 de nopți, iar în potop vor dispărea toate creaturile de pe fața pământului”.

Potrivit interpretării, cele șapte zile de dinainte potopului sunt echivalentul a 7000 de ani, „pentru că pentru Dumnezeu o zi este ca o mie de ani”. Pentru că potopul a avut loc  în anul 4990 î.Hr., cei 7000 de ani se împlinesc chiar în 2011.

Cea de-a doua profeție analizează semnificația numărului de zile de la Răstignire până la data de 21 mai 2011.

Între aceste două date sunt 722.500 de zile, un numar cu o semnificație aparte, din punct de vedere numerologic. Potrivit acestei analize, 5 semnifică răscumpărare, 10 înseamnă finalizare, iar 17 înseamnă Rai. Numerele reprezintă ziua răscumpărării, era creștină și, respectiv, urcarea la cer.

Locuitorii Los Angeles-ului au luat în serios această profeție, în acest oraș existând și o reclamă care anunță sfârșitul apocaliptic: “Save The Date! Return of Christ. May 21st 201”.

Panoul publicitar a fost  creat de Harold Camping, prezentator la postul de radio Family Radio Network, în  vârstă de 89 de ani, care pretinde că data este exactă, fiind calculată pe baza unor cifre biblice.

Camping a atras numeroşi adepţi , care şi-au abandonat locurile de muncă şi familiile, pornind cu caravanele prin America.