Sibiu: Un polițist este acuzat de tortură, furt, mită și alte fapte grave, dar continuă să meagă la serviciu

Sibiu: Un polițist este acuzat de tortură, furt, mită și alte fapte grave, dar continuă să meagă la serviciu
Foto: Poliția Română / Facebook

Un polițist din Sibiu este cercetat pentru că l-ar fi supus unor tratamente degradante pe un tânăr, care a și ajuns în spital. Agentul continuă să meargă la serviciu, deși pe numele lui sunt 21 de capete de acuzare, între care tortură, privare de libertate, șantaj, furt, purtare abuzivă, luare de mită, exercitarea unor fapte fără a avea dreptul șiuzurpare de funcții.

Un polițist merge la serviciu, deși pe numele lui există 21 de capete de acuzare

Procurorii spun că agentula început să facă tot felul de infracțiuni în 2019, iar cea mai gravă e cea de tortură, informează Digi24.

Victimă ar fi un bărbat pe care el l-a prins într-o pădure. Acesta a povestit că a vrut doar să ia niște lemne uscate să facă focul acasă, dar agentul a considerat că e un hoț de lemne. Polițistul l-ar fi bătut acolo, în pădure, apoi l-a închis în portbagajul mașinii și l-a dus la secție. Acolo, agentul l-ar fi obligat pe bărbat să bea 51 de pahare de apă sub amenințarea că altfel va fi bătut. Până la urmă, bărbatul tot a fost bătut și a stat opt zile în spital.

Anchetatorii mai spun că, într-un alt caz, polițistul a ignorat plângerea depusă de o femeie din localitate, ba chiar a înjurat-o și a gonit-o acasă. Mai mult, agentul ar fi participat împreună cu alții la furtul unor materiale precum bitumul.

În total, pe numele agentului sunt 21 de capete de acuzare. Surse din cadrul Poliției Sibiu au declarat pentru Digi24 că agentul continuă, chiar și așa, să vină la serviciu.

În luna martie, un alt caz semnalat, de data aceasta la Secția 16 din București, a stârnit revolta publică. Mai mulți polițiști de acolo sunt urmăriți penal după ce au sechestrat două persoane pentru că le-au reproşat că nu poartă masca de protecţie, iar una dintre victime a fost lovită repetat. Ulterior, ambii bărbați au murit. Pe fondul discuțiilor despre acest caz, în spațiul public a apărut un material video, filmat în 2018, în aceeași secție care arată cum trei agenți lovesc cu brutalitate un bărbat încătușat.