Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!

Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
Foto: Pixabay

Plaja din Mamaia s-a lărgit considerabil în cursul anului, stârnind astfel o serie de controverse și în special nemulțumirea turiștilor care au mult mai mult de mers până la malul mării.

Totodată și patronii plajelor sunt afectați de noua măsură. Porțiunea de plajă creată în cursul anului nu este cadastrată, nu figurează în acte, iar astfel nu poate fi concesionată, agenții economici neputând să desfășoare activități care să aducă profit.

Mai exact, pe bucată de plajă lărgită nu pot fi amplasate șezlonguri, tonete, chioșcuri sau alte spații dedicate activităților comerciale.

Patronii plajelor din Mamaia, obligați să își strângă șezlongurile

Patronii plajelor din Mamaia însă au dus, pentru mulțumirea turiștilor, șezlongurile cât mai aproape de malul mării, pe porțiunea de plajă extinsă. Astfel, Apele Române au constatat neregula și i-au somat pe agenții comerciali să își strângă șezlongurile, în caz contrar acestea urmând să fie distruse cu buldozerul.

Ne-am bucurat când plajele de pe litoral au fost extinse, dar bucuria s-a transformat in inconvenient. Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate. Altfel spus, nu pot fi închiriate nimănui care sa desfășoare activitate economică cu profit”, a povestit un angajat, pentru Antena 3.

Agenții economici pot ocupa doar vechea plajă din Mamaia, dar au încercat să le facă pe plac turiștilor, aducând șezlonguri și umbrele cât mai aproape de malul mării.

Patronii de plaje, avertizați de Apele Române să elibereze porțiunea de plajă extinsă

În cursul serii de marți, Apele Române au trimis pe plaja din Mamaia un utilaj și un ultim avertisment pentru patronii de pe litoral.

În urma avertismentului, au fost strânse șezlongurile amplasate pe plaja extinsă și poziționate doar pe spațiul concesionat anterior.

Având în vedere adresa prin care v-am solicitat că în termen de 48 de ore să eliberatisupra fata de plaja ocupata ce nu face obiectul contractului de închiriere, să procedați ulterior la salubrizarea zonei și aducerea plajei la starea inițială, ținând cont de faptul că în urma verificărilor s-a constatat marea majoritate a ultilizatorilor de plaja nu au dat curs solicitării ABDL și mențin dotările la linia apei pe suprafață de plaja nou creată, vă comunicam că începând cu data de 3 august ora 20 , dotările de plaje pentru care nu dețineri acte tehnnico jurodoce vor fi ridicate de către ABADL. Neducerea la îndeplinire la termenul stabilit a masurilor dispuse, constituie contravenție  și s esanctioneaza conform prevederilor legale”, se precizează în mesajul transmis de Apele Române, potrivit sursei citate mai sus.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc