Situație critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focșani: Trei focare de COVID-19 confirmate

Situație critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focșani: Trei focare de COVID-19 confirmate
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Mohd Khairul Fikiri Osman

Situație critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Pantelimon” Focşani, Potrivit DSP, trei focare de COVID-19 sunt active în prezent.

„În prezent, sunt active la SJU Focşani trei focare de COVID-19, în secţiile de Ortopedie, Chirurgie Generală şi Chirurgie Plastică. La Ortopedie sunt confirmaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 opt pacienţi şi un cadru medical, ultimul pacient fiind depistat pe data de 1 septembrie. La Chirurgie Generală sunt confirmate 20 de cazuri, dintre care 14 pacienţi şi şase cadre medicale, iar la Chirurgie Plastică sunt pozitivi 12 pacienţi. Ambele focare de la Chirurgie au ca dată de debut 4 septembrie”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

În acest moment sunt internate în spital 67 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 9 la ATI. De asemenea, 924 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 114 persoane în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, în Vrancea au fost raportate trei decese la pacienţi infectaţi cu COVID-19, respectiv un bărbat de 60 ani, din Adjud, vaccinat, cu boală cronică renală, deces înregistrat la secţia Boli infecţioase SJU Focşani, o femeie de 74 ani, din Focşani, nevaccinată, internată la ATI a SJU Focşani şi o femeie de 42 ani, din Slobozia Bradului, nevaccinată, internată la Spitalul din Moineşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe