Șoferița care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din București a fost condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare

Șoferița care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din București a fost condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare
Foto simbol: Pixabay

Șoferița care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din București a fost condamnată de Judecătoria Sectorului 2, vineri, la 4 ani și 6 luni de închisoare. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, potrivit Agerpres.

Șoferița care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din București, condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare

Decizia instanței arată că Marcela Leonte a primit 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv un an și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cele două pedepse au fost contopite și a fost aplicat un spor, rezultând o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Totodată, pe latură civilă, judecătorii au decis că SC Asigurare Reasigurare City Insurance SA, companie aflată în faliment, trebuie să plătească – prin lichidator judiciar CTIR filiala Cluj SPRL – peste 800.000 de euro daune morale și materiale, către șase părți civile din dosar, mai precis către membrii familiilor celor două fete.

Deși dosarul fusese înregistrat pe rolul instanței în aprilie 2021, judecătorii au identificat mai multe nereguli în rechizitoriul întocmit de procurori. Procurorii au primit un termen să spună dacă mențin trimiterea femeii în judecată, cu înlăturarea neregularităților, sau solicită restituirea cauzei.

Procurorii au decis să mențină trimiterea în judecată, fără să înlăture neregulile constatate, context în care instanța a trimis dosarul înapoi la parchet pentru refacerea rechizitoriului.

Accidentul mortal a avut loc pe 27 februarie 2021, când Marcela Leonte a pierdut controlul mașinii pe care o conducea în zona Andronache din București, a lovit un stâlp, iar autovehiculul a fost proiectat pe trotuar și a lovit mortal o fetiță de 6 ani și o fată de 20 de ani. Victimele au fost duse de urgență la spital, dar nu au mai putut fi salvate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală