Sorin Blejnar, audiat la sediul DNA, în dosarul de complicitate la evaziune fiscală. Fostul șef ANAF are interdicție de a părăsi țara

Sorin Blejnar, audiat la sediul DNA, în dosarul de complicitate la evaziune fiscală. Fostul șef ANAF are interdicție de a părăsi țara
Foto: stiri.rol.ro

UPDATE: În urma audierilor, Sorin Blejnar a primit interdicția de a părăsi țara pentru 30 de zile.

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat marți dimineață șa sediul DNA unde a fost citat în legătură cu dosarul de complicitate la evaziune fiscală în care statul a fost prejudiciat cu 15 milioane de euro.

”Am prezentat tot ce știam despre situația în cauză, adică nimic” a fost singura declarație a lui Blejnar la ieșirea din sediul DNA.

În același dosar, fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu, și alte șapte persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

De asemenea, fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, implicat și el în faptele de corupție menționate, a primit interdicție de a părăsi țara.

Anchetatorii au cerut și arestarea preventivă în lipsă a altor şase persoane urmărite penal în acest caz, printre care omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, dar și Codruţ Marta, şef de cabinet al fostului preşedinte al ANAF.

Potrivit procurorilor, cei implicați achiziționau motorină în regim suspensiv de la plata accizelor (deci fără a se achita aceste taxe) în scopul declarativ de a fi transformată în păcură. În realitate, motorina era de fapt revândută ca atare prin staţiile de distribuţie de carburanţi.

Blejnar: Nu știu nimic despre dosar

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21639').select();" id="embed_text_21639" />