Sorin Cîmpeanu: Există 5 condiții esențiale pentru trecerea la învățământul online. Niciuna nu este îndeplinită (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Există 5 condiții esențiale pentru trecerea la învățământul online. Niciuna nu este îndeplinită (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul intermar al Educației a declarat sâmbătă, că există 5 condiții esențiale pentru ca învățămâtul online să se deafășoare în condiții normale. Sorin Cîmpeanu a precizat pentru B1 Tv că în acest moment, niciuna nu este îndeplinită, deci elevii trebuie să meargă la școală, în ciuda pandemiei.

„Închiderea școlilor va fi plătită și este deja plătită pentru greșelile noastre, ale adulţilor, au plătit mult prea mult această lipsă de responsabilitate. Învăţământul online va fi o variantă viabilă când vor fi îndeplinite 5 condiţii:

  • Conectivitatea generalizată la internet, suntem departe de acest obiectiv
  • Disponibilitate de echipamente pentru toţi copii
  • Conţinut digital pentru toate disciplinele. Nu avem în acea mai mare parte
  • Profesori pregătiţi pentru predare online. Avem formați cu certificare 1 din 5 doar
  • Platforme pentru evaluare. Orice proces didactic se finalizează cu evaluare. Cu mici excepții, nu există astfel de platforme.

Niciuna dintre dintre acestea condiții nu este îndeplinită la un asemenea nivel încât să putem spune că şcoala online este o soluție”, a adăugat ministrul în timpul emisiunii Talk B1, prezentată de Luiza Cergan, al B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină