Sorin Cîmpeanu: „Experţi internaţionali ne-au arătat că elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4. E îngrijorător”

Sorin Cîmpeanu: „Experţi internaţionali ne-au arătat că elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4. E îngrijorător”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, din nou, că el este adeptul predării cu prezență fizică în școală. Acesta a invocat studii făcute de experți internaționali, potrivit cărora elevii care erau de 6 înainte de pandemie au ajuns acum la nota 4 din cauza predării online.

Sorin Cîmpeanu, despre școala online

„Am văzut opiniile unor experţi internaţionali care ne-au arătat că elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4. Asta e îngrijorător. Asta conduce la abandon şcolar, la creşterea ratei de analfabetism funcţional”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că va pleda pentru școală cu prezență fizică până când România va întruni toat cele cinci condiții pentru o predare online de calitate – conectivitate generalizată la internet, disponibilitate generală la echipamente IT, conţinut digital pentru toate materiile, formarea profesorilor pentru predare online şi evaluare relevantă în sistem online.

Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor

Ministrul Educației a explicat și cum vor funcționa școlile în localitățile în care rata de infectare cu coronavirus scade sub 3 la mia de locuitori.

„Școala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie. Pentru localităţile în care pragul de infectare e mai mare, rămâne în vigoare criteriul ratei de vaccinare (a cadrelor didactice) cu ziua de referinţă vineri a fiecărei săptămâni”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că sunt 730 de localităţi în care rata de infectare e de peste 3. Incidențele vor fi publicate în fiecare zi pe site-ul Ministerului Educației.

Tot joi, ministrul a vorbit și despre susținerea tezelor anul acesta.

Ultima oră
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze
15:44 - Hotărâre CNSU: Noi restricții după confirmarea tulpinii COVID Omicron în Europa