Sorin Cîmpeanu, întrebat ce pățesc părinții dacă mint cu privire la rezultatul testelor de salivă: Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea rezultatului unui test de sarcină

Sorin Cîmpeanu, întrebat ce pățesc părinții dacă mint cu privire la rezultatul testelor de salivă: Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea rezultatului unui test de sarcină
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că testarea pe bază de salivă nu este un act medical și poate fi efectuată și de către persoane fără competențe medicale, cum este cazul său. De altfel, oficialul chiar testase un elev în cadrul unui ghid video inedit.

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat ce pățesc părinții dacă mint cu privire la rezultatul testelor de salivă

Ministrul Educației a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, ce pățesc părinții care mint în privința rezultatului relevat de test, potrivit G4Media.ro.

„Testarea pe bază de salivă nu se raportează în Corona Forms. Testarea pe bază de salivă nu e un act medical, deci el poate fi administrat și de către persoane fără competențe medicale, cum sunt eu de exemplu. Testarea pe bază de salivă este un act pe care îl putem asemăna cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea rezultatului unui test de sarcină făcut de o anumită persoană sau tăierea unghiilor. Aș vrea să înțelegem toți: prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Testele pe bază de salivă au scos la iveală 86 de cazuri pozitive.

„Din punctul de vedere al ministrului Educaţiei, lucrurile sunt foarte clare. Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie. În acelaşi timp, nu avem altă şansă decât aceea de a miza pe responsabilitatea părinţilor, profesorilor şi a elevilor”, declara Sorin Cîmpeanu, luni, la Parlament, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe