Cum se utilizează testele antigen destinate școlilor. Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, demonstrație pas cu pas într-un ghid inedit (VIDEO)

Cum se utilizează testele antigen destinate școlilor. Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, demonstrație pas cu pas într-un ghid inedit (VIDEO)
Foto: captură YouTube / Rptv

Miniștrii Sănătății și Educației, Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, sunt protagoniștii unui ghid video în care explică pas cu pas cum se asamblează și utilizează testele antigen pe bază de salivă destinate școlilor.

Ghidul video în care Sorin Cîmpeanu și Alexandru Rafila arată cum se utilizează testele antigen a fost deja promovat în toate școlile din România

Ministrul Educației a vorbit și luni dimineață, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan, despre acest ghid video, menit să faciliteze testarea în școli.

„În primul rând, în prima parte, profesorul Rafila prezintă modalitatea de utilizare a acestor teste antigen pe bază de salivă. În a doua parte, eu, ministrul Educației, în calitate de profesor, fără competențe medicale, administrez un test unui elev de 10 ani, unui elev de clasa a IV-a, pentru a demonstra cât de simple sunt aceste lucruri. A treia secțiune arată cum se pregătesc testele, și doi membri ai Guvernului, plus inspectorul general de București, asamblează câte un set din componente în câteva secunde, pentru a arăta cât de simple sunt aceste gesturi prin care putem contribui la consolidarea stării de sănătate și de siguranță sanitară în școli”, a explicat oficialul.

Liberalul spune că materialul deja a fost promovat „în toată rețeaua de învățământ din România, în toate cele 17.630 de școli”.

„Școala va începe în data de 2 decembrie, tot atunci va începe și testarea. Până atunci, colegii din școli au pregătit lucrurile astfel încât pe 2 decembrie să poată fi distribuite testele. Testele pot fi făcute în școală, acolo unde există disponibilitate din partea cadrelor didactice și unde există infrastructură care permite organizarea acestui proces de testare în școală, cu precizarea că este nevoie de acordul părinților dacă testarea se face în școală. Dacă nu, începând de joi, fiecare elev va primi teste pentru săptămâna viitoare, teste care pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Important este să putem anunța rezultatul corect și în timp, rezultatul acestui test, mai ales dacă testul este pozitiv”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe