Sorin Cîmpeanu: Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că școlile vor fi deschise până la pragul de 6 la mie. Peste pragul de infectare de 6 la mie, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate. Carantina se va declara în funcție de mai mulți parametri, nu numai de prag, a adăugat ministrul Educației.

”Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Din această perspectivă, am agreat sub rezerva validării la nivel CNSU că vom ține școlile deschise până la pragul de șase la mia de infectări. Peste pragul de șase la mie, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă, pentru cei vaccinați. Peste pragul de șase la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârsta și de specificul activității, iar la carantină se oprește întreaga activitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Masca de protecție nu va mai fi necesară în spațiile deschise de la școală, dar rămâne obligatorie în spațiile închise, a anunțat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

”Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil, dar copiilor trebuie să le oferim un cadru sigur ca transmiterea să rămână cât mai mică posibil. Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar în spații deschise nu. Purtarea mastii in scoala va fi obligatorie pentru copiii peste 6 ani.

Activitatile sportive sunt incurajate sa aiba loc in spatii deschise. Pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă. Despre vaccinarea în școli avem discuții tehnice și vom adapta scenariile în funcție de particularitățile fiecărei școli, urmând ca decizia să fie comunicată cât mai curând posibil. Părinții care au copiii vaccinați nu au de ce să fie îngrijorați, părinții care au copiii nevaccinați ar trebui să se îngrijoreze”, a declarat Ioana Mihăilă.

Premierul Florin Cîţu a avut vineri o şedinţă de lucru pe tema vaccinării copiilor, cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă,

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe