Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat miercuri, pentru B1 TV, de ce este optimist că școala va începe din 13 septembrie cu prezența fizică a elevilor în clase. Acesta a dat asigurări că regulile de protecție sanitară vor fi respectate în continuare în unitățile de învățământ. Cîmpeanu a vorbit și despre vaccinarea anti-COVID în rândul profesorilor și a elevilor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Sorin Cîmpeanu, despre noul an școlar și reluarea orelor cu prezență fizică

„Nu am avut vreo zi în acest mandat în care să nu susțin importanța prezenței fizice în școală. Sunt consecvent.

Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism, optimism bazat pe modul în care s-au respectat regulile în școli, mult mai riguros decât în foarte multe alte medii, mă bazez pe rata de vaccinare în rândul profesorilor, care e mult peste media națională, și pe faptul că înregistrăm o evoluție a vaccinării în rândul elevilor, mă bazez pe faptul că am avut perioade cu prezență fizică în școli în care rata de infectare a fost de zece ori mai mică decât rata de infectare la nivel național – o dovadă că în școli regulile se respectă.

Mă bazez pe respectarea regulilor și începând din 13 septembrie – aerisirea spațiilor, distanțare adecvată, respectarea regulilor de igienă, obligativitatea purtării măștii de protecție”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.