Sorin Grindeanu, despre construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani: „Perioada de execuție prevăzută în contract este de 30 de luni”

Sorin Grindeanu, despre construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani: „Perioada de execuție prevăzută în contract este de 30 de luni”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis miercuri că au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani, cu o lungime totală de 77,39 km.

Sorin Grindeanu, anunţ privind construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani

„Au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani (77,39 km).

Pentru Lotul 1 (Săucesti-Trifești), care are o lungime de 30,3 km și o valoare de construcție estimată la 2,04 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte 7 constructori și Asocieri din România, Turcia și Ucraina.

Pentru Lotul 2 (Trifești-Gherăești) -cu o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 8 constructori și asocieri din România, Turcia și Ucraina.

Pentru Lotul 3 (Mircești -Pașcani) – cu o lungime de 28.09 km și o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 8 constructori și Asocieri din România, Turcia și Ucraina”, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, finanțarea pentru construcția acestei autostrăzi este asigurată prin PNRR, cu are o valoare totală estimată la 5,85 miliarde de lei (fără TVA), perioada de execuție prevăzută în contract este de 30 de luni.

„Perioada de execuție prevăzută în contract este de 30 de luni. Pe întreaga autostradă urmează să fie construite:
  •  112 Poduri,Pasaje, viaducte și structuri casetate
  • 9 Noduri rutiere
  • 4 (2 pe sens) Parcări securizate
  • 50 Spații de servicii prevăzute inclusiv cu zone pentru încărcarea autovehiculelor electrice,
  • un Centru de Întreținere și Coordonare care va avea și rol monitorizare și informare.
Pe întreaga lungime a autostrăzii vor fi plantate 140 de hectare de perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire”, a mai specificat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe