Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie Cezar au primit mandat de arestare pentru 29 de zile

Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie Cezar au primit mandat de arestare pentru 29 de zile
Foto: sorinovidiuvantu.wordpress.com

Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie Cezar vor fi arestați pentru 29 de zile după ce, vineri, Tribunalul București a admis recursul procurorilor față de decizia de cercetare în libertate în cazul șantajului managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiță, anunță mediafax.

Întrucât decizia Tribunalului București este definitivă și executorie, cei doi vor fi încarcerați la Direcția Cercetări Penale.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost reținut, pe 21 aprilie, de procurorii de pe lăngă Înalta Curte de Casație și Justiție, sub acuzația că ar fi pretins de la managerul Realitatea, Sebastian Ghiță suma de 150.000 de euro lunar, pentru a nu dizolva contractul de management al firmei acestuia, Asesoft, cu Realitatea Media.

Vezi AICI ce a declarat Vântu după ce judecătorii au decis arestarea sa.

Alături de SOV, în 21 aprilie, a mai fost reținut și Ion Ilie Cezar pe care procurorii se pare că l-ar fi surprins în flagrant colectând 150.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinși de Vântu.

Vezi AICI care este surpriza la Vântu și daca poate vinde Realitatea TV.

Cezar a pretins după flagrant că suma de 150.000 de euro primită de la Ghiță ar reprezenta rata la leasing-ul unui elicopter, versiune contrazisă de procurori care au dezvăluit că această rată este de doar 13.000 de euro.