„Sparg vreo 3-4.000 de euro”. Cât plăteşte o familie cu doi copii să mânânce meniul zilei pe litoral

Sparg vreo 3-4.000 de euro. Cât plăteşte o familie cu doi copii să mânânce meniul zilei pe litoral
Foto: captură video

Este cel mai aglomerat weekend din acest sezon pe litoralul românesc. Peste 230.000 de turişti au rezervări în acest sfârşit de săptămână la malul mării, un record al acestei veri. Costineşti este vedeta, a fost om lângă om pe plajă şi în apă, iar în staţiune cu greu mai găseşti un loc liber de cazare.

Litoralul românesc este mult mai aglomerat zilele acestea

O mare de oameni pe plajă şi în apă. Aşa a arătat astăzi staţiunea Costineşti. Pe şezlonguri nu se mai găseau locuri libere, iar ceaşafurile s-au întins unul lângă altul.

Chelnerii spun că e mult mai aglomerat faţă de weekendul precedent, dar că încearcă să facă faţă în aşa fel încât să mulţumească pe toată lumea.

Alexandru Bălan, președintele asociației patronale Costinești: În acest an, Costineşti este cea mai aglomerată staţiune de pe litoral. Cine mai doreşte să vină la Costineşti trebuie să se grăbească şi să-şi facă rezervare. Cazările, preţurile sunt situaţe între 150 de lei şi 500 de lei, în funcţie de condiţiile de cazare.

Turiştii nu se mai uită la bani când e vorba de distracţie

La întrebarea reporterilor Observator despre bugetul unei familii pentru weekendul acesta, un turist a spus că acesta este în jur de 1.000 de euro.

Un alt turist, pregătit să stea în jur de 10 zile spune că distracția pentru el și familia sa va costa în jur de 3-4 mii de euro.

Distracţie şi aglomeraţie este şi în Mamaia în ultima lună de vară. Şi aici, turiştii se împart între cei care vin în concediu şi cei fug la mare doar în weekenduri.

Weekendul următor sunt aşteptaţi şi mai mulţi turişti la mare, mai ales că luni, pe 15 august, este Sfânta Marie şi e zi liberă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:27 - Economia Slovaciei e în pericol de colaps din cauza reșterii costurilor cu energia electrică, premierul vorbește despre naționalizare
08:21 - Protest față de Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat. Un decan intră în grevă și trage un semnal de alarmă: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”
08:21 - A 12-a zi de proteste în Iran: Fiica fostului preşedinte Rafsandjani a fost arestată pentru incitarea populației la revolte
08:08 - Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: „Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului”
07:42 - SUA: Armata americană recunoaște responsabilitatea pentru moartea a 12 civili în 2021
07:17 - Premierul Danemarcei susține că scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2 sunt cauzate de acte deliberate: „Nu vorbim despre un accident”
23:59 - Polițiștii din Dolj, în alertă: Două surori, de 11 şi 13 ani, au plecat din locuinţa familiei care le avea în plasament și nu s-au mai întors
23:57 - Iahtul oligarhului rus Dmitri Pumpyansky a fost vândut pentru 37,5 milioane de dolari. Axioma a fost licitată după ce a fost reținută în Gibraltar
23:40 - Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu „un mic șobolan de canalizare”. Reacția Turciei
23:36 - Imagini șocante cu ce aruncă bucureștenii în canalizare: de la capete de porc și până la carcase de televizoare