Spargere la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara: Hoţii au fost puşi pe fugă chiar de către monseniorul Martin Roos (VIDEO)

Spargere la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara: Hoţii au fost puşi pe fugă chiar de către monseniorul Martin Roos (VIDEO)
Foto: enciclopediavirtuala.ro

Hoţii au dat lovitura la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara. Au spart un geam de la demisol şi au pătruns în interiorul clădirii. Nu au reuşit însă să deschidă seiful în care se aflau sume importante. Hoţii au fost puşi pe fugă chiar de către monseniorul Martin Roos, care s-a trezit mai devreme decât de obicei, informează B1 TV. Acesta a alertat imediat autorităţile.

Directorul Cancelariei Episcopale, Nicolae Lauş, a declarat că episcopul s-a trezit la ora trei dimineaţa pentru că trebuia să plece la un eveniment care avea loc în Ungaria. Hoţii au renunţat la spargere în momentul în care au sesizat că s-a aprins lumina.

”Probabil că atunci când a aprins lumina din baie, hoţii au sesizat acest lucru. Baia respectivă se vede perfect de pe coridorul unde se află biroul contabilei. Episcopul Martin Ross a fost cel care remarcat urmele lăsate de hoţi şi s-a dus imediat să-l anunţe pe paznicul de la poartă”, a declarat Nicolae Lauş, directorul Cancelariei Episcopale, potrivit Adevărul.

Spargere la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara: Hoţii au fost puşi pe fugă chiar de către monseniorul Martin Roos

#DIRECT_ONE_g22gdo#

Preotul spune că hoţii cunoşteau locul şi știau despre cum trebuia acţionat.

”Seiful este foarte greu. L-am adus în 1995 şi ţin minte că trei persoane nu-l puteam mişca. Se vede că au încercat să-l mute. L-au dat jos de pe locul lui. Bănuiesc că s-au speriat când au văzut că se aprind luminile şi au auzit cum curge apa de la duş. M-am trezit apoi şi eu. Apoi eu am chemat poliţia. Sunt sigur că hoţii ştiau unde se află seiful”, a mai spus Nicolae Lauş.

Lauş susţine că biroul administrativ al Episcopiei, locul în care se afla casa de fier, era o încăpere care nu ieşea în evidenţă iar hoţii ar fi întâmpinat greutăţi dacă ar fi luat toate birourile la rând.

Infractorii au pătruns printr-o fereastră de la demisol, după care au forţat uşa de la un birou administrativ. Pentru că nu au putut deschide, hoţii au spart butucul încuietorii. După ce au ajuns în încăpere, au încercat să mute seiful însă nu au apucat să îl descuie.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tentativă de furt calificat şi efectuează cercetări pentru identificarea autorilor. Aceştia vor prelucra şi imaginile preluate de pe camerele de supraveghere amplasate în Piaţa Unirii, chiar lângă sediul Episcopiei Romano Catolice din Timişoara.