Spectacol grandios în Capitală: Aplauze la scenă deschisă la ‘Serile de Operă Estivale’ (VIDEO)

Spectacol grandios în Capitală: Aplauze la scenă deschisă la 'Serile de Operă Estivale' (VIDEO)

Seară culturală specială pentru bucureşteni! A 10-a ediţie aniversară a Promenadei Operei a inclus partituri celebre.

Serile de Operă Estivale sunt un proiect al Primăriei Sectorului 5.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

“Bine ați venit tuturor, public minunat! Din această seară pana in 11 octombrie, vom cânta și ne vom întâlni cu dumneavoastră aici, sub cerul liber. Ne întoarcem la esență, la sunet, la armonie. Muzica este cu adevărat arta lui Dumnezeu”, a spus Ștefan Ignat, director general interimar al Operei Naționale.

“Este prima dată când colaborăm pe acest proiect și sunt foarte mândru că a ieșit atât de bine, și se întinde pe o perioadă de aproximativ 3 luni”, a precizat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Serile de Operă Estivale au reprezentat o invitaţie la o calătorie muzicală cu pagini de mare popularitate din repertoriul universal de operă şi balet în interpertarea solişitlor, a balerinilor, alături de Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta dirijorului Tuberiu Soare.

“Am sprijinit întotdeauana Opera Natională când a avut proiecte grandioase, așa cum este și acesta. Suntem mândri că putem ajuta cultura română manifestată în toate formele ei”, a mai precizat Daniel Florea.

Pentru Serile de Operă Estivală au fost luate toate măsurile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Pe întreaga durată a spectacolului, publicul a purtat măşti de protecţie şi a respectat distanţarea fizică prin marcaje montate special.

Primăria Sectorului 5 a mai sprijinit Opera Naţională Bucureşti şi în alte mari proiecte. Precum Gala Luciano Pavaroti din 2017. Sau în realizarea spectacolului Don Giovani, în regia lui Andrei Serban.

Spectacolele Seri de Operă Estivale au susţinerea Primăriei Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

Ultima oră
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”
17:01 - Legea asistenței sociale s-ar putea schimba. Ce trebuie să știe românii care primesc ajutor de la stat
16:57 - Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)