Spitalul Caritas se va transforma într-un azil de bătrâni. Pacienţii au fost transferaţi la alte spitale

Spitalul Caritas se va transforma într-un azil de bătrâni. Pacienţii au fost transferaţi la alte spitale
Foto: B1 TV

Sute de bolnavi din 67 de spitale din ţară au fost fie mutaţi, fie externaţi, în urma deciziei Ministerului Sănătăţii în a transforma spitalele în cămine de bătrâni.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi sunt îngrijoraţi că nu vor mai avea unde să se trateze. În Bucureşti aproximativ 60 de bolnavi au fost mutaţi din Spitalul Caritas la Spitalele Colentina, Sfânta Maria şi Colţea.

Pacienţii nu au avut altă altenativă şi s-au lăsat transportaţi în celălalte spitale din Capitală.

Bolnavii care au fost mutaţi de la Spitalul Caritas au contestat decizia autorităţilor.

Nici angajaţii nu văd cu ochi buni schimbarea chiar dacă vor fi redistribuiţi. Transferul celor 57 de pacienţi, printre care şi 17 copii a dura două ore.

De asemenea, Spitalul din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa se transformă în azil de bătrâni, ceea ce a adus la proteste din partea angajaţilor şi din partea bolnavilor. „Suntem bolnavi. Unde ne ducem? Nici tratement nu ne lasă!”, a declarat o pacientă îngrijorată.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a asigurat că toţi angajaţii vor fi redistribuiţi şi vor lucra la noile cămine de bătrâni.

Bolnavi mutați cu targa

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)