Spitalul Judeţean Braşov, amendat cu peste 12.000 de lei pentru nereguli, cea mai gravă privind schimbul de gardă de la "Tractorul"

Spitalul Judeţean Braşov, amendat cu peste 12.000 de lei pentru nereguli, cea mai gravă privind schimbul de gardă de la "Tractorul"
Foto: hospbv.ro

Spitalul Judeţean Braşov a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cu peste 12.000 de lei pentru mai multe nereguli.

Cea mai gravă dintre toate se referă la schimbul ilegal de gardă de la Spitalul Tractorul, în cazul bătrânei găsite moartă pe câmp după ce a fost lăsată să plece din unitatea medicală în pijamale şi papuci de casă.

În urma controalelor făcute de instituţie la Spitalul Judeţean Braşov au fost date mai multe amenzi, inspectorii de sănătate publică dând sancţiuni şi pentru nereguli la Spitalul din Zărneşti, în cazul bebeluşului care a căzut pe ciment la naştere, dar şi Ambulanţei Braşov pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind procedura de preluare a cazurilor de urgenţă, informează Mediafax.

Astfel, Spitalul Judeţean Braşov a fost amendat cu suma totală de 12.100 lei pentru trei nereguli constatate, cea mai mare sancţiune fiind de 10.000 lei pentru nerespectarea procedurilor privind schimbul de gardă de la Spitalul „Tractorul“ Braşov, din data de 7 martie.

În urma schimbului de gardă făcut de medicul Eva Ionel cu o colegă dintr-un spital din Sfântu Gheorghe, o bătrână de 82 de ani a fost lăsată să plece din spital în pijamale şi papuci, fiind apoi găsită moartă pe un câmp.

De asemenea, spitalul a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transferul pacienţilor de la un spital la altul, după ce un şofer de ambulanţă a fost surprins de jurnalişti în timp ce transporta trei pacienţi pe o targă la Spitalul „Tractorul“.

Cea de-a treia sancţiune, în valoare de 600 lei a fost aplicată pentru nereguli în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor medicale, potrivit sursei citate.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe