Spitalul Victor Gomoiu din Capitală ar putea pierde finanțarea de la UE pentru că nu are pusă la punct rețeaua de utilități

Spitalul Victor Gomoiu din Capitală ar putea pierde finanțarea de la UE  pentru că nu are pusă la punct rețeaua de utilități
Foto: bucuresti4all.ro

Spitalul Victor Gomoiu din Capitală riscă să piardă finanțarea Uniunii Europene pentru că nu are utilități. Asta susține viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, care îl acuză pe Sorin Oprescu de toate aceste probleme, informează B1 TV. Lucrările de reabilitare la unitatea medicală au fost aprobate încă din anul 2010, iar din valoarea contractului de peste șase milioane de lei, patru milioane și jumătate sunt fonduri europene. Termenul limită pentru finalizarea și recepția lucrărilor este peste trei luni.

Lucrările la spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală au demarat în august 2014, deși au fost aprobate de Consiliul General al Municipiului București în anul 2010.

În urmă cu aproximativ un an, premierul Victor Pointa, primarul Capitalei Sorin Oprescu și ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu voiau să vadă în ce stadiu sunt lucrările și erau optimiști că acestea vor fi finalizate în mai anul acesta. Valoarea contractului este de șase milioane de lei, din care 4,5 milioane de lei vin din fonduri europene.

Termenul până la care sunt disponibile sumele externe nerambursabile este de 31.12.2015, în prezent investiția fiind finalizată în procent de 70%.

După această dată, municipalitatea are posibilitatea de a termina lucrările din fonduri proprii până la data de 31 iunie 2016, fără a pierde sumele externe decontate până la 31 decembrie 2015. Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea îl acuză pe Sorin Oprescu de indiferență și spune și de ce s-a ajuns în această situație.

”Cei care au condus primăria și acest proiect, da nu s-au precupat cu adevărat de soarta lui. A fost doar un exercițiu de imagine prinm vizite repetate la fața locului inclusiv a premierului țării, unde se raporta televizinilor cât de bine stă primăria cu investițiile”, susține Cornel Pieptea.

Viceprimarul a anunțat că va cere la rectificarea bugetului primăriei Capitalei pe anul în curs alocarea sumelor necesare pentru modernizarea rețelelor de utilități de la spitalul de copii Victor Gomoiu.

Ultima oră
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”