Stareţul unei mânăstiri din România, internat în spital, după ce a fost depistat cu Covid-19

Stareţul unei mânăstiri din România, internat în spital, după ce a fost depistat cu Covid-19
doxologia.ro

Starețul Mănăstrii Lainici, Ioachim Pârvulescu, a fostinternat în spital după ce a prezentat simptome specifice infecției cu Covid-19.

Ioachim Pârvulescu, starețul mănăstirii Lainici, din Defileul Jiului, a fost testatpozitiv pentruCOVID-19, iar acum este internat la Terapie intensivă, potrivit Antena 3.

Inițial, acesta aveao stare bună, nu necesita conectarea la aparate, însă evoluția bolii a fost una foarte rapidă, astfel că medicii l-auconectat la un ventilator.

Stareţul este internat de câteva zile

Părintele este internat de câteva zile la Târgu-Jiu, alături de un alt preot de la Lainici.

Starea acestuia nu evolueazăspre bine, dar medicii fac toate eforturile pentru a-l salva pe Ioachim Pârvulescu.

Potrivit Agerpres, un călugăr tot de la Mănăstirea Lainici s-a stins din viață din cauza Covid-19în Spitalul din Târgu-Cărbuneşti.

Acesta ar fi suferit de obezitate şi ar fi avut şi alte afecţiuni.

Nou record în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 8.262 persoane infectate cu Covid-19, iar 186 au murit.

Până marți, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 9.261 de persoane au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.292. Dintre acestea, 1.174 sunt internate la ATI.

Ultima oră
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)