Stațiunile de munte, luate cu asalt de români. Vântul a creat neplăceri în anumite zone (VIDEO)

Stațiunile de munte, luate cu asalt de români. Vântul a creat neplăceri în anumite zone (VIDEO)
Cabanele de la munte care îi impresionează pe români

Românii au luat cu asalt stațiunile de munte, la începutu de 2022. Crăciunul sărbătorit pe rit vechi, dar și ninsorile din ultimele zile au reprezentat prilejurile perfecte.

La Rânca, stratul de zăpadă măsoară aproape 1 metru, iar pârtiile sunt pline. La Bușteni, la Cota 1300, peisajul este perfect pentru anotimpul de iarnă, care încă nu s-a manifestat în marea majoritate a regiunilor țării, așa cum ne-am fi așteptat.

Până duminică, ANM a emis un cod galben de ninsori, în Gorj. La Rânca a nins abudent de vineri, iar utilajele de deszăpezire au lucrat la foc automat.

Și în Hunedoara este aglomerație în acest weekend.  Domeniul skiabil de 26 de kilometri este unul dintre cele mai mari din ţară şi este apreciat de împătimiţii sporturilor de iarnă. Totuși, vântul a creat un oarecare disconfort turiștilor.

Gondola, nefuncțională în Poiana Brașov

Nici Clujul nu s-a lăsat mai prejos, iar administratorii au utilizat tunurile de zăpadă. Pe alocuri, stratul de zăpadă ajunge și la 1 metru.

A nins abundent în judeţul Maramureş şi, ca niciodată în acest sezon, pârtia de la Cavnic a fost plină de turiști.

Cei care au ajuns în Poiana Braşov au fost dezamăgiţi. După cozile infernale de pe şosea, au aflat că vântul nu dă voie gondolei să funcţioneze.

De asemenea, și în Târgu Jiu s-a așezat un strat subțire de zăpadă, de la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Tot ieri, în București s-a așternut un strat subține de omăt în zonele verzi și pe mașini, dar care s-a transformat rapid în apă. În Capitală, după mai bine de patru săptămâni de când a început iarna din punct de vedere calendaristic, încă se lasă așteptată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:20 - Argentina, devenită „noul Miami” al rușilor: zilnic vin cel puțin 30 de femei însărcinate și bogate pentru a naște. De ce se întâmplă asta
10:04 - Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta
09:24 - Situație disperată în Siria, după cutremure: „Ne luptam deja cu o epidemie de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei, nu uitați de noi!”
09:09 - La șase luni după ce a fost înjunghiat, Salman Rushdie spune că îi este greu să scrie