Stoltenberg: „Astăzi, soldații francezi ajung în România”/ „Pentru prima oară în istorie, desfășurăm Forța de Reacție a NATO” (VIDEO)

Stoltenberg: „Astăzi, soldații francezi ajung în România”/ „Pentru prima oară în istorie, desfășurăm Forța de Reacție a NATO” (VIDEO)
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și Președintele României, Klaus Iohannis, au vizitat împreună Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pe 11 februarie 2022. Foto: Facebook

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să pună capăt războiului din Ucraina și să-și retragă toate forțele, adăugând că alianța nu va trimite trupe sau avioane de luptă pentru a sprijini Kievul, deoarece nu dorește să devină parte a conflictului, informează The Guardian.

„Astăzi, pentru prima oară în istoria noastră, desfășurăm Forța de Reacție a NATO. Astăzi, soldații francezi ajung în România, ca elementele de avangardă ale acestei forțe”, a spus Stoltenberg într-o conferință de presă.

”Avioane din SUA zboară alături de cele ale Poloniei și păstrează cerul NATO sigur 24 din 24 ore.”

„Angajamentul nostru față de articolul 5, clauza noastră de apărare colectivă, este ferm. Vom proteja și apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a continuat el.

„NATO este o Alianță defensivă. Nu căutăm un conflict cu Rusia. Rusia trebuie să oprească imediat războiul, să-și retragă toate forțele din Ucraina și să se angajeze cu bună-credință în eforturile diplomatice”, a mai spus Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe