STS: 10 apeluri au anunțat incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Serviciul 112 a fost sesizat mai bine de o oră

STS: 10 apeluri au anunțat incendiul de la Institutul Matei Balș. Serviciul 112 a fost sesizat mai bine de o oră
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmiscă vineri dimineață s-au întregistrat10 apeluri la 112, careanunţau incendiul de la Institutul ”Matei Balş”. Primul telefon a fost dat la ora05:04, iar apeluri au curs mai mult deo oră.

În data de 29 ianuarie a.c., la 112 s-au înregistrat 10 apeluri de urgenţă, după cum urmează, transmite STS:

  • 05:04:09 (apelul a durat 57 de secunde, persoana care a sunat nu a comunicat informaţii, se auzea doar zgomot de fond. Operator 112 STS a reapelat numărul de la care s-a iniţiat apelul la ora 05:05:07, persoana anunţând că este un incendiu la Spitalul Matei Balş)
  • 05:04:28 (în paralel, un alt operator 112 STS a preluat un alt apel efectuat de către o femeie care a semnalat incendiul şi cerea ajutor)

Ulterior, au mai fost înregistrate apeluri referitoare la incendiu, la următoarele ore:

  • 05:06:37
  • 05:06:40
  • 05:09:05
  • 05:09:06
  • 05:13:41
  • 05:18:51
  • 06:06:49

Apelurile au fost procesate, indexate şi transferate către toate agenţiile specializate de intervenţie (ISU-SMURD, Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, Jandarmerie).

Pompierii au ajuns la Spitalul Matei Balș în mai puținh de 10 minute de la primul apel la 112

Comandantul intervenției, Colonelul Schiopu a declarat după intervenție că efectivele de pompieri au ajuns la fața locului la 8 minute după primul apel.

„Primul apel a intrat in dispecerat la 5:05, primul echipaj a ajuns ajuns la fața locului la 5:13, după 8 minute. A constatcă ardea cu flacără decshisă la parterul cădirii, pe o suprafață de cirrca 100-120mp, au fost afectate 4 saloane, ardere genetralizată, cu degajări mari de fum și cu posibilităție de reale de extinedere la etajul 1, pe fațadă. S-au constituit echipe de căutare salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului. Am resuit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cat și de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane decedate, celelalte până la 102 au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către pavilioanele din spital…Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, 4 autoscări de salvarea de la înălțime, patru descarcerări și10 microbuze pentru transfer persoane”, a declaratcomandantul intervenției.

Cum s-a produs incendiul de la Institutul „Matei Balș”

Unincendius-a produs vineri dimineaţă, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Focul a pornit de la parterul pavilionului V al Spitalului. Cinci persoaneau decedat şi peste 100 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 au fost evacuaţi de către pompieri. Cei care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale din București.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“