Studiu oficial COVID-19: Peste jumătate dintre locuitorii din Bergamo prezintă anticorpi

Studiu oficial COVID-19: Peste jumătate dintre locuitorii din Bergamo prezintă anticorpi
Foto: Inquam Photos / George Călin

Vești bune din Italia. Mai bine de jumătate dintre cetățenii provinciei Bergamo, una dintre zonele cel mai puternicafectate de COVID-19, au dezvoltat anticorpi. Anunțul a fost făcut de autoritățile italiene, în ziua de luni, notează Reuters.

Rezultatul studiului a fost realizat în baza unui eșantion de 9.965 de rezidenți, cărora le-a fost recoltat sânge, în perioada 23 aprilie – 3 iunie.

57% dintre cei examinați prezintă anticorpi împotriva noului coronavirus, arată studiul realizat de experții italieni.

Rata mortalității, mai mare cu 568% în provincia Bergamo

În martie 2020, rata mortalității a crescut în Bergamo cu 568% față de perioada 2015-2019, cele mai severe cifre cu privire la decese din istoria recentă a provinciei.Aproape 14.000 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în provincia Bergamo.

Autoritățile italiene trec în etapa următoare de dezvoltare a cercetării. Și-au propus să strângă 150.000 de probe de sânge, pentru a avea o poziție mult mai fermă cu privire la pandemia de coronavirus.

Până acum, în Italia au fost înregistrate în jur de 235.000 de infectări cu noul coronavirus. 34.000 de cetățeni au murit infectați cu COVID-19, iar în Lombardia, regiunea care cuprinde inclusiv zona Bergamo, au fost înregistrate 16.000 de decese.

Sezon turistic ratat pentru Italia

Pentru mai multe state de pe continent se anunță recesiunea. Economia Italiei, doborâtă de pandemia de coronavirus, se va contracta în acest an cu circa 8,3%. Aceasta este predicția biroului național de statistică ISTAT, potrivit Reuters.

Raed Arafat recomandă românilor să se orienteze pentru acest an către turismul intern. Argumentele șefului DSU se referă la susținerea afacerilor locale și la riscul mult mai scăzut cu privire la eventualele complicații procedurale, în contextul epidemiologic.

„Mesajul meu către toți este să se concentreze pe turism intern, pentru că este nevoie să sprijinim turismul intern, care a suferit. Turismul intern ar fi ținta numărul 1 pentru oricine care nu vrea să se complice, nu vrea să iasă și să vadă că au apărut probleme. Este posibil oricând, apare un focar, pe când, în țară, e mult mai ușor. Ești în țară, dacă apare ceva e mult mai ușor să-ți rezolvi problema.

În faza asta, poate că turismul cel mai recomandat este turismul intern și, din fericire, avem și munte, avem și mare, avem foarte multe posibilități de turism”, a declarat Raed Arafat la TVR, luni seară.

Italia a redeschis porţile turismului din 3 iunie, iar în Spania se poate călători de la 1 iulie.

Cum a afectat pandemia entuziasmul turiștilor

75% dintre europeniplănuiesc să călătorească în 2020, dar cu preponderenţă în interiorul ţărilor lor, în timp ce 60%dintre aceştia cred că bugetul lor de vacanţă va fi la fel ca înaintea pandemiei.

Totodată, mai mult de jumătate dintre europeni susţin că vor călători în lunile de vară, dar alţi 20% sunt atât de dornici de plimbări încât vor porni la drum în primele 15 zile după ridicarea restricţiilor, scrie Capital.

Urmăriți B1TV.ro și pe