Sute de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiștii din Cluj. Cei care vând astfel de articole ilegal sau neconforme se pot alege cu dosar penal

Sute de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiștii din Cluj. Cei care vând astfel de articole ilegal sau neconforme se pot alege cu dosar penal

Deși mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun, polițiștii au început deja să împartă sancțiuni celor care comercializează sau depozitează articole pirotehnice. O captură impresionantă a fost cea făcută de polițiștii din Cluj-Napoca.

La nivel naţional, poliţiştii au început o acţiune denumită sugestiv“Foc de artificii”şi vor fi controlate şi în perioada următoare mai multe societăţi, pieţe şi centre comerciale.

Omaneii legii au confiscat sute de kilograme de articole pirotehnice care ar fi urmat să fie comercializate ilegal de către un tânăr de 22 de ani din judeţul Suceava. Articolele urma să vândă sute de kilograme de artificii şi petarde în Cluj-Napoca.

Astfel, poliţiştii au descoperit în maşină individului peste 300 de kilograme de articole pirotehnice.

Toată marfa a fost confiscată direct din portbagajul maşinii, iar proprietarul nu a putut explica cum a procurat toate articolele. Tânărul este acum cercetat în libertate pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Pelângă amenzi, cei care vând astfel de articole ilegal sau neconforme se pot alege şi cu dosar penal şi riscă şi închisoare de până la 5 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)