Tanczos Barna, despre programul „Casa Verde Fotovoltaice”: „Este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă”

Tanczos Barna, despre programul „Casa Verde Fotovoltaice”: „Este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă”
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a acuzat incapacitatea Administrației Fondului pentru Mediu de a gestiona programul pentru panouri fotovoltaice. Din totalul de 45.000 de dosare, vor fi aprobate primele 2000.

Pentru a justifica întârzierile în ceea ce privește gestionarea programului, ministrul a declarat că: „Pe româneşte, este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă”.

Tanczos Barna acuză incapacitatea AFM de a gestiona programul

Ministrul Mediului a adăugat că este vorba despre un „blocaj” cauzat de „incapacitatea persoanelor” de la AFM de a gestiona această „problemă”, potrivit G4Media.

„Este mai mult decât întârziere, a fost un blocaj. Din păcate, Administraţia Fondului pentru Mediu a mers foarte prost în evaluarea acestor dosare, din cauza lipsei… în limbajul de lemn se spune lipsă de capacitate administrativă. Pe româneşte, este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă.

Subiectul nu a fost mai complicat decât orice alt subiect, volumul a fost foarte mare”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri, la Euronews România.

Despre evoluția programului și numărul dosarelor aprobate, Tanczos Barna a adăugat:

„Săptămâna aceasta o să avem primele 2.000 de dosare aprobate. Săptămâna trecută, din câte ştiu, au trecut vreo 1.041 de dosare deja de faza de aprobare, s-a intrat în evaluare şi pun şi eu presiune pe această instituţie să termine cât mai repede cele 45.000 de dosare care s-au depus în prima etapă”, a adăugat Tanczos.

Urmăriți B1TV.ro și pe