Tanczos Barna: Doar prin excepție sau prin derogare se poate interveni și în cazul populației de lupi, care este protejată (VIDEO)

Tanczos Barna: Doar prin excepție sau prin derogare se poate interveni și în cazul populației de lupi, care este protejată (VIDEO)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că și în cazul intervenției asupra populației de lupi din România este nevoie de derogare, la fel cum se întâmplă în cazul urșilor. Prezent marți seară, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, oficialul guvernamental a spus că este nevoie ca reprezentanții ONG-urilor și vânătorii să comunice și să ajungă la un acord în privința situației animalelor sălbatice care pun în pericol locuitori sau gospodării din unele zone ale țării.

Ce spune Tanczos Barna despre pericolul reprezentat de lupi pentru locuitorii din unele zone ale țării

”Doar prin excepție sau prin derogare se poate interveni și în cazul populației de lupi, care este protejată.

Eu am propus și o să creăm o platformă de dialog. În cel mai scurt timp posibil trebuie să se așeze la masă ONG-urile și vânătorii. Vânătorii sunt cei care gestionează fondul cinegetic și fără ei nu se va putea rezolva gestiunea fondului cinegetic nicăieri în lume.

ONG-urile sunt cele care vin, și pe bună dreptate, ridică problema protejării anumitor specii”, a spus ministrul Mediului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Mediului: Aceste animale sălbatice sunt la vârful lanțului trofic și nu au dușman

Întrebat dacă ursul este pe cale de dispariție în România, Tanczos Barna a explicat: ”Așa se consideră la nivelul Europei. România, când a aderat la Uniunea Europeană, s-a angajat să protejeze cele două specii la un anunmit nivel de populație. Cu siguranță, acel nivel a fost depășit în cazul ursului, și după ultimele cifre date din 2016, care duc undeva la 7.000 de exemplare populația de urs, suntem mult peste cele 4.000 care au fost asumate de România. Atât timp cât populația de urs este sus, pe munte, în pădure, și nu coboară în sate, n-ar trebui să fie o problemă”.

Revenind la faptul că și lupii au intrat în gospodăriile unor oameni din zona de munte, ministrul a precizat: „Se întâmplă des, este un fenomen și trebuie să se înțeleagă că dacă omul nu intervine, aceste animale sălbatice sunt la vârful lanțului trofic și nu au dușman”.

Ultima oră
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)
13:41 - 18 orașe și 238 de localități înregistrează rate de incidență de peste 3 la mia de locuitori