Telegrame WikiLeaks despre România, în fiecare seară la emisiunea “Evenimentul Zilei”

Telegrame WikiLeaks despre România, în fiecare seară la emisiunea “Evenimentul Zilei”
Foto: B1 TV

Începând de miercuri, 30 martie, telespectatorii B1 TV vor putea afla în fiecare seară informaţii interesante despre România, care apar în documentele obţinute de WikiLeaks. Acestea vor fi dezbătute în emisiunea “Evenimentul Zilei”, realizată de jurnalistul Robert Turcescu şi analistul Ion Cristoiu.

“De miercurea viitoare, împreună cu Cătălin Prisăcariu, veţi avea serii întregi de telegrame WikiLeaks aici, la Evenimentul Zilei. Unele poate o să ne facă să zâmbim, altele să suspinăm, altele să ne dăm cu capul de masă şi altele vor creiona o lume politică şi nu numai politică românească aşa cum n-am reuşit s-o înţelegem până acum”, a anunţat Robert Turcescu.

Telegrame WikiLeaks, la „Evenimentul Zilei”

Telegramele sunt deţinute în exclusivitate de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), cu care au încheiat parteneriate trei publicaţii din România. Una dintre ele este Revista Kamikaze, care va începe publicarea documentelor WikiLeaks de săptămâna viitoare.

În ediţia de marţi seară a emisiunii “Evenimentul Zilei”, Cătălin Prisăcariu, redactorul-şef adjunct al Revistei Kamikaze, a oferit mai multe detalii referitoare la aceste documente.

“Sunt în jur de 1.200 de telegrame trimise de Ambasada americană de la Bucureşti la Washington înt-un interval de aproximativ 10 ani. Începând de prin anul 2000 si se termină cam acum un an de zile, în februarie-martie 2010”, a declarat Cătălin Prisăcariu.

“Prinde nişte evenimente extrem de interesante. Dacă ne referim strict la textul, la conţinutul lor, se adună undeva la 2.500 de pagini”, a mai spus jurnalistul.

Cătălin Prisăcariu, despre documentele WikiLeaks