Therme a beneficiat de ajutor de la stat de peste 6 milioane de euro. Mircea Coșea: Investiția trebuia făcută cu banii investitorului. Amplasarea și finanțarea sunt discutabile (VIDEO)

Therme a beneficiat de ajutor de la stat de peste 6 milioane de euro. Mircea Coșea: Investiția trebuia făcută cu banii investitorului. Amplasarea și finanțarea sunt discutabile (VIDEO)

Therme, SPA-ul deschis pe 14 ianuarie lângă București, la Balotești, a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei), în cadrul Programului multi-anual de ajutoare pentru dezvoltare regională, dar această investiție ridică mai multe semne de întrebare.

Mircea Coșea, profesor universitar de economie, a susținut în cadrul emisiunii Talk B1, moderată de Mihai Duță pe B1 TV, că oportunitatea acestei investiții nu a fost suficient de bine analizată, iar finanțarea și amplasarea sunt discutabile. Mai mult, acesta a susținut că nu înțelege de ce a fost acordat acest ajutor de la stat, ba chiar i se pare că încalcă concurența pe piață.

Mircea Coșea, despre investiția Therme București

#DIRECT_ONE_6iveaz#

E un lucru curios. Ajutoarele de stat pot fi date în condiții speciale, nu neapărat pentru un astfel de obiectiv, în condițiile în care România are condiții aproape nenumărate de a folosi ape termale și avem stațiuni ce puteau fi reamenajate.

Cred că a fost insuficient analizată oportunitatea acestei investiții. Ea trebuia făcută cu banii investitorului, nu cu ajutor de la stat. Amplasarea și finanțarea sunt discutabile. Este bine că am început să folosim potențialul de apă termală, dar îmi ridică semne de întrebare modul în care s-a făcut acest lucru.

Mă întreb dacă există o strategie, mai ales că avem o concurență din partea Ungariei, care are astfel de obiective chiar aproape de granița cu România și face publicitate și la televiziunile românești.

Este un ajutor de stat care încalcă concurența pe piață și nu știu în ce măsură există și un acord al UE pentru acest ajutor. Ajutoarele de stat se justifică în ceea ce privește firmele din industrie, servicii productive, nu în ceea ce privește obiectivele turistice în sens distractiv la nivel de bucureșteni, cu o piață mică”, a susținut Coșea.

Un client al Therme explică punctele slabe ale centrului termal

#DIRECT_ONE_8b025w#

Un client Therme București a explicat punctele slabe ale centrului termal, într-o intervenție telefonică în cadrul aceleiași emisiuni.

E foarte frumos, însă e un lucru important să se cunoască faptul că oamenii nu pot sta în apă mai mult de o oră, oră și jumătate. E o concentrație mare a clorului. Am observat după ce am stat de câteva ori în apă. Aveam o durere apăsătoare a ochilor. Pentru copii e mai problematic, sunt supuși unui tratament mult mai greu„, a explicat Andrei, clientul nemulțumit.

Acesta a recunoscut că locul este neîncăpător, chiar dacă numărul de locuri disponibile este de peste 4.000.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe