Țigările electronice, pe urmele țigărilor clasice. Șanse mari să fie interzise în baruri, restaurante și la locul de muncă

Țigările electronice, pe urmele țigărilor clasice. Șanse mari să fie interzise în baruri, restaurante și la locul de muncă
Foto: pixabay.com

Vești proaste pentru fumători. După interzicerea țigărilor clasice, a fumatului în spațiile închise, aceeași procedură are șanse să se aplice și pentru țigările electronice.

Țigările electronice, respectiv țigările care încălzesc tutunul ar putea să fie interzise în spațiile închise din cauza pericolului pe care-l au asupra sănătății, comparabil cu cel al țigărilor clasice. Aceasta este motivarea lui Emanuel Ungureanu, deputat USR, care a înaintat proiectul de lege, ce se află în dezbatere, în Camera Deputaților.

„Țigările electronice, mai toxice decât țigările clasice”

„Proiectul de lege se referă la dispozitivele electronice, foarte prietenoase cu copii şi tinerii, foarte uşor de vândut vizual. Noi am vorbit despre aceste produse că sunt la fel de toxice sau chiar mai toxice decât ţigareta. Asta îşi propune proiectul de lege, să definească tutunul încălzit sau ţigareta electronică ca fiind tot ţigară”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Ministerul Sănătății susține deja proiectul, informează Pro TV.

Unii sunt de părere că această inițiativă reprezintă doar începutul unei noi perioade, cu obiceiuri de consum total diferite.

„Dacă începem cu tutunul, tutunul e doar începutul urmează şi alte industrii care merg pe aceasi cale de înfierare. Pentru că nici alcoolul nu e etic, nici băuturile răcoritoare nu sunt sănătoase, nici băncile nu sunt tocmai etice. Orice industrie considerată poluatoare şi aşa mai departe”, a declarat Glidă Lazăr, director comunicare JTI România.

Urmăriți B1TV.ro și pe