Timișoara: Încep pregătirile pentru Festivalul de film Timishort

Timișoara: Încep pregătirile pentru Festivalul de film Timishort
Foto: timishort.ro

Festivalul Timishort, dedicat scurtmetrajelor internaționale și românești a ajuns la ce-a de-a treia ediție. Anul acesta festivalul va avea loc între 4 și 8 mai, la Timișoara, arată Mediafax.

Competiția 2011 internațională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, concentrând competiția în trei calupuri de filme scurte și țări. Videorama, secțiunea care diferențiază Timishort de restul festivalurilor, pune accentul pe cinematograful experimental și arta video.

Mai mult, Timishort vine anul acesta cu o noutate. Pe lângă Competiția internațională și Videorama, apare secțiunea competițională națională, care va include opt scurtmetraje românești, unele dintre ele fiind în premieră absolută.

De asemenea, la Festivalul Timishort vor mai fi prezentate cele mai bune creații recente ale prestigioaselor Universității de Film și Televiziune din Munchen și Belgrad.

La secțiunea Focus On, Timishort va prezenta o selecție a celor mai bune scurtmetraje din Germania și un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul regizorului italian Nanni Moretti.

Organizatorii festivalului îi îndeamnă pe cei care doresc să le dea o mână de ajutor să se înscrie în echipa Timishort, unde vor traduce subtitrări, vor distribui materiale promoționale, vor pregăti confereința de presă sau vor informa participanții și invitații pe toată durata festivalului.

Citește aici mai multe informații despre Festivalul Timishort 2011.

Evenimentul este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit