Timișoara introduce pașaportul verde COVID-19. Rata de infectare a depășit 3 la mie

Timișoara introduce pașaportul verde COVID-19. Rata de infectare a depășit 3 la mie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat duminică o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 2,54 la mia de locuitori în judeţ şi de 3,18 în Timişoara, în creştere faţă de raportarea anterioară, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 285 de persoane în judeţ, în creştere de la 199 cazuri raportate anterior. Dintre acestea, doar în Timișoara sunt 173, faţă de 118, de sâmbătă).

Duminică dimineaţă, în spitalele din judeţ erau internaţi 226 de bolnavi cu COVID-19, în scădere de la 235, în timp ce la ATI se află 37 de persoane internate, cu două mai multe față de sâmbătă.

În judeţul Timiș sunt 33 de localităţi care au depăşit indicele de infectare cu SARS-COV-2 de 2 la mia de locuitori.  Cele mai ridicate rate de infectare au fost înregistrate în Bara, 5,83, Moraviţa – 5,79, Cenei – 5,62, Dumbrava – 5,46 şi Bucovăţ – 5,13.

Rămâne activ focarul de COVID-19 de la centrul pentru migranţi, cu 11 persoane pozitive.

Ce prevede hotârea Guvernului României, în scenariul în care rate de infectare trece de 3 la mie

Potrivit unei hotărâri a Guvernului, la propunerea CNSU, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la 1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.

Ultima oră
21:46 - Emma Răducanu, victorie în primul său meci de la Transylvania Open. Demonstrație de forță în decisiv
21:29 - Antonia nu mai e pe placul urmăritorilor: „Prea multă masă musculară”
21:26 - Romgaz și ExxonMobil au ajuns la un acord privind achiziția participației în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră. Tranzacția ar putea fi finalizată în 2022
21:12 - Sorin Cîmpeanu: Vom avea o problemă cu plata salariilor în decembrie dacă nu se va putea face rectificarea bugetară / E nevoie de un guvern stabil, adică nu interimar
21:03 - Cum slăbește Anca Țurcașiu, la 51 de ani: „De frici trebuie să ne eliberăm”
20:57 - Alexandru Rafila: Includerea unor tehnocrați în guvernul PNL-UDMR, o variantă care poate fi luată în discuție. Cum să discutăm de sprijinirea unui cabinet cu oameni demiși recent prin moțiune? (VIDEO)
20:46 - PSD: Dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și-și asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și noi ne vom alătura acestui demers
20:25 - Gheorghe Falcă: Coaliția PNL-USR-UDMR este cea firească, dar există și varianta negocierii cu PSD pentru un guvern minoritar până în primăvară. Blocajul este în lipsa de comunicare a liderilor de partide (VIDEO)
20:21 - De ce a încheiat, de fapt, fratele lui Ludovic Orban colaborarea cu Klaus Iohannis. Explicația fostului premier despre decizia consilierului prezidențial (VIDEO)
20:20 - Oana Zăvoranu, în depresie și fără bani: „Poate cineva să mă împrumute și pe mine cu câteva milioane de euro?”