Timișoara: Un tânăr care se credea în Matrix s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 10

Timișoara: Un tânăr care se credea în Matrix s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 10
Foto: digilander.libero.it

Un tânăr s-a sinucis, duminică, aruncându-se de la etajul 10 al blocului în care locuia, notează Mediafax.

Conform polițiștilor, tânărul timișorean ar fi încercat de mai multe ori să-și pună capăt zilelor, însă a fost salvat și dus la spital, de unde a fost lăsat apoi să plece.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani le-a mărturisit anchetatorilor că a încercat să sară de pe bloc deoarece se considera personajul Neo din filmul „Matrix”, iar prin gestul său Dumnezeu a fost apărat de el.

După câteva ore, polițiștii au fost din nou chemați și anunțați că un tânăr a murit după ce s-a aruncat de la etaj și au constatat că era vorba despre același tânăr pe care-l reținuseră mai devreme.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Timișoara, Liana Dacilescu, a declarat că bărbatul a fost dus la Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil” din Timișoara, unde i s-au administrat calmante. După câteva ore, doctorii l-au lăsat să plece.

„Tânărul a fost dus la Clinica de Psihiatrie, dar pentru a fi internat în spital pentru evaluare amănunțită ar fi trebuit să semneze cu consimțământ. A fost liniștit și cooperant, i s-au administrat calmante. Medicii au vorbit cu el, iar acesta a negat că a vrut să se sinucidă, a zis doar că a vrut să braveze. După ce s-a liniștit, pentru că nu a semnat consimțământul, a fost lăsat să plece”, a spus Dacilescu, citată de Mediafax.

Polițiștii din Timișoara au deschis o anchetă și încearcă să stabiliească circumstanțele producerii sinuciderii, deoarece tânărul nu lăsat un bilet prin care își motiveze gestul.

Un tânăr care se credea în Matrix s-a sinucis