Toți cei 28 de acuzați din "gruparea Mironescu" au primit mandate de arestare preventivă

Toți cei 28 de acuzați din "gruparea Mironescu" au primit mandate de arestare preventivă
Foto:evz.ro

Toți cei 28 de inculpați în dosarul afacerilor ilegale din portul Constanța au primit mandate de arestare preventivă.

Printre cei arestați se află Laurențiu Mironescu, fost secretar de stat în MAI, Adrian Pătrașcu, director adjunct al Poliției de Frontieră Constanța, Eugen Bogatu, fostul director al Direcției Domenii Portuare Constanța, Liviu Durbac, șeful biroului Vamal Constanța Sud-Agigea.

De asemenea, au mai primit mandate de arestare și Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, precum şi inspectori, lucrători, comisionari şi intermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme.

Decizia instanței supreme poate fi contestată de aceștia la completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cadrul audierilor de ÎCCJ Liviu Durbac a negat, marți, că „omul de la capătul tunelului”, menționat într-una dintre interceptările telefonice de la dosar ar fi fost fostul Sorin Blejnar. Audiați și ei în dosarul privitor la presupusele activități ilegale din Portul Constanța, Laurențiu Mironescu și Eugen Bogatu au negat că ar fi avut legături cu șeful ANAF.
La audierile de la ÎCCJ au fost aduși cei 28 de inculpați reținuți de procurori în cazul afacerilor ilegale din Portul Constanța.

Fostul secretar general al MAI, Laurențiu Mironescu, fostul director al Direcției Domenii Portuare Constanța, Eugen Bogatu și șeful Biroului Vamal Constanța Sud-Agigea, Liviu Durbac, au fost întrebați de procurorul de caz, Gheorghe Bocșan, dacă au avut legături cu Blejnar și dacă sume de bani rezultate din urma faptelor incriminate de procurori au fost direcționate către ANAF. Toți inculpații menționați au răspuns negativ la aceste întrebări.

Deși ordonanțele de reținere au expirat la ora 23.00, judecătorul le-a solicitat acuzaților să rămână la dispoziția instanței.

Ministrul de Interne, Traian Igaș, a cerut, marți, conducerii DGIPI efectuarea unei anchete interne privind atribuțiile de serviciu în cazul fostului secretar general al MAI Laurențiu Mironescu pe toată durata exercitării funcției.

Laurențiu Mironescu a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar de corupție la Vama Constanța, în care este cercetat alături de senatorul PDL Mircea Banias și alte 28 de persoane.

Traian Igaș a anunțat, luni, demiterea din funcția de secretar general al MAI a lui Mironescu, după implicarea acestuia în infracțiunile comise la Vama Constanța.

Tags: