Traficul feroviar pe ruta București-Constanța, întrerupt. Un tren de marfă a deraiat în drumul spre litoral

Traficul feroviar pe ruta București-Constanța, întrerupt. Un tren de marfă a deraiat în drumul spre litoral
Tren de marfă, deraiat pe ruta spre litoral / Foto: Facebook: Lucian / Luci

Miercuri, un tren de marfă a deraiat pe Magistrala 800 București – Constanța, la kilometrul 145+350. Traficul feroviar pe Magistrala 800 este blocat la acest moment, informează Agerpres.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că circulația feroviară este întreruptă pe Magistrala 800 București-Constanța, după ce un tren de marfă a deraiat.

Trafic feroviar, blocat pe ruta București Constanța

Până la remedierea problemelor de la fața locului, traficul feroviar este blocat. Potrivit informațiilor oferite de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu au existat victime în urma accidentului.

Incidentul s-a produs la doar o zi după ce un alt tren a deraiat pe ruta București – Constanța.  

Linia ferată de pe ruta București – Constanța a fost distrusă, în cursul zilei de marți, pe o porțiune de cinci kilometri după ce un vagon de marfă s-a „descompus” pe drum. O piesă desprinsă din acesta, căzută pe calea ferată, a dus la deraierea unui vagon. Mecanicul de locomotivă nu și-a dat seama, așa că a continuat să circule așa încă cinci kilometri, fapt ce a dus la distrugerea porțiunii în cauză, informează clubferoviar.ro.

Piesa de la un vagon al unui tren de marfă a căzut, marți dimineață, pe schimbătorul 22 stația CFR Dorobanțu km 198+800 magistrala 800, ceea a antrenat deraierea trenului în cauză. Trenul a mers până la 203+900, adică 5 km.

Multe traverse și dispozitive DAM de pe schimbătorii de cale și din capul Y al stației Dorobanțu au fost distruse și la fel multe traverse de pe podul feroviar de la km 201+ 400.