Exercițiu de luptă cu muniție reală în poligonul Smârdan. Militarii români și cei americani s-au instruit în comun la Justice Eagle (FOTO)

Exercițiu de luptă cu muniție reală în poligonul Smârdan. Militarii români și cei americani s-au instruit în comun la Justice Eagle (FOTO)
Foto: maistru militar clasa a IV-a Andrei Puiu / Facebook @ MApN

Circa 900 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, au executat exerciții în comun la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române (CSIL) din Smârdan, județul Galați, în perioada 2-10 martie, transmite „Adevărul”.

Justice Eagle 22. Militarii români și cei americani au executat exerciții în comun, în poligonul Smârdan

Militarii români provind in unități ale Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti (Batalionul 341 Infanterie Constanţa, Batalionul 911 Infanterie Capidava, Batalionul 912 Tancuri Scythia Minor, Batalionul 114 Tancuri Petru Cercel şi Batalionul 168 Sprijin Logistic Pontus Euxinus), în timp ce partenerii lor americani fac parte din detașamentele care au fost dislocate în țara noastră ca parte din consolidarea posturii aliate pe Flancul Estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Aflat la 15 kilometri distanță de municipiul Galați, poligonul Smârdan este unul dintre cele mai mari din România.

„Exerciţiul Justice Eagle 22.1, organizat de Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, s-a desfăşurat pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive”, au precizat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul exercițiului, tragerile de luptă au fost efectuate cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă Bradley şi transportoare blindate Stryker.

Desfășurat anual pe teritoriul țării noastre, exercițiul multinațional Justice Eagle își propune creșterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
19:00 - Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
18:35 - Pele a fost transportat la spital! Care ar fi starea fostului mare fotbalist și ce a spus fiica sa
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului