Trenul care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă transportă zilnic 600 de pasageri. Ministrul Cătălin Drulă: Este o ofertă „imbatabilă”

Trenul care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă transportă zilnic 600 de pasageri. Ministrul Cătălin Drulă: Este o ofertă „imbatabilă”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că în fiecare zi 600 de călători circulă cu trenul între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă. În urmă cu o lună traficul era de 200 de pasageri pe zi, a declarat oficialul guvernamental, la Digi 24.

Precizările ministrului Cătălin Drulă despre traficul de pasageri de pe ruta feroviară dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă

Din punctul de vedere al ministrului, trenul este cea mai bună opțiune pentru această rută, în condițiile în care drumul de la aeroport la gară este parcurs în 20 de minute iar biletul costră 4 lei. O ofertă ”imbatabilă”, consideră Drulă.

Așadar, raportat la cei 10.000 de pasageri care trec zilnic prin Aeroportul Henri Coandă, 600 de persoane aleg să meargă la aeroport cu trenul.

Cătălin Drulă spune că oamenii au avut până acum o reticență în a călători cu trenul, în contextul pandemiei de coronavirus, însă acum se pot observa o creștere de la lună la lună a numărului de pasageri.

Totodată, ministrul susține că „fără investiții majore” se poate ajunge și la o frecvență mai mare a trenurilor care circulă pe această rută. Drulă spune că de la intervalul de 40 de minute dintre două trenuri se poate ajunge la o frecvență de 30 de minute, care va fi prevăzută în Mersul Trenurilor de anul viitor.

Linia feroviară dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă a fost inaugurată în decembrie 2020.

Legătura directă întreGara de Nordşi Aeroport va fi asigurată pe relaţia Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (şi retur) de 72 detrenuri (36 de perechi), care aparţin operatorilorCFR Călători, Regio Călători şiTransferoviar Călători.

Ultima oră