După ce au investit timp, bani și mult efort în preparatele delicioase, mulți români se confruntă cu aceeași problemă odată ce masa de Paște a luat sfârșit: mâncarea rămasă. Preparatele pot fi reutilizate într-un mod inteligent, astfel încât să se evite risipa alimentară și bucuria gusturilor bune să persiste.
Ouăle roșii fierte pot fi transformate rapid într-o salată de ouă cu avocado, maioneză și verdețuri, ideală pentru un mic dejun consistent. Odată pusă pe o felie de pâine toast, e gata de savurat, relatează Click.
Înainte ca cozonacul să se învechească, acesta poate fi tăiat felii, trecut prin ou, lapte și condimente și prăjit în puțin unt. De asemenea, poate fi tăiat și congelat.
Pentru a nu ține carnea în frigider până când se strică, aceasta poate fi folosită în quesadillas. Mai este nevoie de doar câteva legume și lipii. De altfel, carnea făcută la tigaie poate fi tăiată în felii, pusă în recipiente și băgată la congelator. În acest fel, într-o zi aglomerată sau lipsită de energie, nu este nevoie decât ca carnea să fie decongelată și încălzită cu puțin unt în tigaie.
Până ca mezelurile neconsumate să se usuce, acestea pot fi folosite pentru a face brioșe sărate. Celelalte ingrediente de care mai este nevoie sunt: ouă, făină, ulei sau unt și verdețuri.
Pentru a salva pâine uscată, aceasta poate fi ținută sub apă rece până se înmoaie coaja, apoi băgată în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 6-10 minute.
Ciorba de miel rezistă bine la congelator, așa că poate fi păstrată pentru o zi în care nu ai timp să gătești.
În plus, o parte din preparatele festive pot fi donate către persoanele aflate în nevoie, atât timp cât sunt păstrate corect și nu au fost desfăcute.