Trupul neînsufleţit al adolescentului înecat în lacul Iacobdeal din Tulcea a fost găsit de scafandri

Trupul neînsufleţit al adolescentului înecat în lacul Iacobdeal din Tulcea a fost găsit de scafandri
Sursa Foto: Arhivă B1.ro

Corpul adolescentului gălăţean care s-a înecat duminică în lacul Iacobdeal, din judeţul Tulcea, a fost găsit miercuri, după trei zile de căutări, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Un copil s-a înecat la Iacobdeal. Scafandrii ISU i-au găsit trupul neînsuflețit

Băiatul în vârstă de 16 anis-a înecat duminică după-amiază, în lacul Iacobdeal, aproape de Turcoaia. Tânărul era din Galaţi şi venise la scăldat cu prietenii. Acesta a sărit în apă şi nu a mai ieşit, motiv pentru care au fost solicitaţi salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență din orașul Măcin. Tânărul a fost căutat zileîn șir de către trei scafandri şi un echipaj cu o ambarcaţiune.

„Salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați, printr-un apel la 112, să intervină în această după-amiză întrucât în lacul Iacobdeal, din apropierea localității Turcoaia, o persoană este posibil dispărută.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de primă comandă și intervenție, o barcă RIB și un echipaj din cadrul SAJ.
În cadrul operațiunilor de căutare, forțele de intervenție au fost suplimentate, cu 1 scafandru de la Detașamentul de Pompieri Tulcea și 2 scafandri de la ISU „Dunărea“ al județului Brăila”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții ISU Tulcea.

După ce s-a întunecat, aceștia au întrerup căutările, urmând să le continue a doua zi.

Tânărul mersese la scăldat cu prietenii

Miercuri, autoritățile au descoperit trupul neînsuflețit al băiatului înecat în lacul Iacobdeal din Tulcea.

”Misiunea de căutare a persoanei dispărute în lacul Iacobdeal s-a încheiat. Scafandrii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au găsit trupul neînsufleţit al tânărului, în vârstă de 16 ani, din Galaţi, la aproximativ 10 metri de mal, la circa 18 metri adâncime”, au anunţat reprezentanții ISU Delta.

Situat în apropiere delocalitateaTurcoaia, județul Tulcea, lacul Iacobdeal, un lac antropic, s-a format într-o veche carieră de granit exploatată în urmă cu zeci de ani. Dinamitarea uneia dintre galerii, a facut ca apa din pânza freatică să inunde locul și astfel s-a creat lacul. Oamenii locului îl denumesc „La fântâna” și spun că nu ar avea mai mult de 20 de m în adâncime și că acoperă zeci de utilaje rămase în urmă, după exploatarea carierei, conform siteului cunoastelumea.ro.

Numeroase incidente

În urmă cu trei luni, o altătânără a fost găsită moartă în lacul Ciuperca din municipiul Tulcea.

Cadavrul femeii, în vârstă de 29 de ani, a fost văzut plutind pe lac de trecătorii aflați în zonă, iar primele cercetări ale IPJ au relevat că tânăra a fost dată dispărută cu o zi înainte ca acesta să fie descoperit.

Anual, sute de persoane se îneacă în apele din România.Autoritățile au tras un semnal de alarmă în acest sens, mai ales că factorii de înot pot fi imprevizibiliîn iazuri,lacuri, râuri sau în mare.

Tags:
Ultima oră
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)