Turistul căutat de 3 zile pe munte a ajuns acasă, dar nu i-a anunțat pe salvamontiști. „Abia acum a binevoit să-și pornescă telefonul. Astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere”

Turistul căutat de 3 zile pe munte a ajuns acasă, dar nu i-a anunțat pe salvamontiști. „Abia acum a binevoit să-și pornescă telefonul. Astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere”
Foto: Salvamont Sinaia / Facebook

Salvamontiștii, pompierii și jandarmii care l-au căutat trei zile în munți pe un turist ce le ceruse ajutorul au aflat, luni, că bărbatul e bine-mersi acasă. El nu a considerat că-i necesar să-i sune și să-i anunțe.

Turistul căutat de sâmbătă a ajuns casă, dar nu i-a anunțat pe salvamontiști

„Dupa 3 zile de cautari, zi si noapte, de la apelul de urgenta lansat de cel cu probleme, dupa un efort deosebit a zeci de salvatori , dupa resurse umane, materiale si financiare consumate , abia acum cel disparut a binevoit sa isi pornesca telefonul si astfel sa aflam ca el se afla bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic , astfel de situatii depasesc capacitatea noastra de intelegere…

Căutările tânărului de 36 de ani rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse au fost reluate în aceasta dimineața la a tine fiind mobilizați 18 salvamontiști din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Sinaia și Bușteni, 6 pompieri și 3 jandarmi”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Salvamont România.

Daniel Zarioiu, din Bucureşti, a anunțat autoritățile, acum trei zile, că s-a rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse. Comunicarea cu el s-a întrerupt după nici 10 minute de la apelul prin care cerea ajutor. Bărbatul a fost de atunci căutat de salvamontişti din cadrul formaţiilor Salvamont Prahova, Sinaia şi Buşteni, de jandarmi şi pompieri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari