Un braşovean a urinat pe mormântul unui erou maghiar! (VIDEO)

Un braşovean a urinat pe mormântul unui erou maghiar! (VIDEO)

Tamas Sandor, şeful CJ Covasna şi Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe au depus, joi, o plângere împotriva a patru persoane, la Parchet, pentru instigare la discriminare, în urma unui videoclip postat pe internet în care una dintre aceste persoane urinează pe monumentul din Chichiş, relatează Mediafax.

În videoclipul postat pe YouTube, cu titlul „pentru unguri” unul înregistrează iar altul urinează pe monumentul care marchează locul în care eroul Gabor Aron a fost ucis în luptă, în timpul Revoluţiei din 1848-1849, iar celălalt mimând defecarea pe monument.

Potrivit, şefului CJ Covasna, aceste imagini au fost filmate la Chichiş, la monumentul revoluţionarului Gabor Aron, „cel mai mare erou au secuilor din istoria modernă”.

„Materialul filmat despre faptele obscene şi josnice săvârştie asupra monumentului unui erou al maghiarilor denotă lipsă de respect faţă de comunitatea maghiară şi instigare la ură pe temei etnic”, a declarat Tamas Sandor, citat de sursa precizată.

A urinat pe monumentul din Chichiş

Plângerea a fost făcută împotriva lui Sava Florin Bogdan, 31 de ani, domicilat în Braşov, Bobeşiu Constantin Gheorghe, 19 ani, domiciliat în Sibiu, cameramanului necunoscut şi împotriva unei persoane în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul necunoscut, cu numele de „yrronick1” înscris pe YouTube.

„Am spus foarte clar şi atunci când s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat la Miercurea Ciuc, cu Csibi Barna, că suntem împotriva unor astfel de manifestări. Însă, în acelaşi timp, vrem ca justiţia să îşi facă treaba şi atunci când este vorba despre un maghiar, şi atunci când este vorba despre un român care săvârşeşte asemenea fapte”, a spus Anta Arpad.

Aron Gabor, conducător al forţelor revoluţionare maghiare din Transilvania

Aron Gabor (27 noiembrie 1814 – 2 iulie 1849) a fost un ofiţer de artilerie din Al Doilea Regiment Secuiesc de Infanterie, trecut de partea revoluţiei maghiare, erou al Revoluţiei Maghiare din 1848. Gabor a devenit unul dintre conducătorii forţelor revoluţionare maghiare din Transilvania în timpul revoluţiei din 1848 împotriva Imperiului Austriac.

A dobândit faimă şi notorietate producând tunuri şi praf de puşcă pentru forţele revoluţionare maghiare din Transilvania. De asemenea, Aron Gabor a condus rezistenţa din comitatul Trei Scaune împotriva trupelor imperiale.

A căzut pe câmpul de luptă în iulie 1849 luptând împotriva forţelor ţariste, chemate de Imperiul Austriac să intervină împotriva revoluţiei.