Un cioban a fost rănit de un urs în Argeș, încercând să-și apere animalele de la stână

Un cioban a fost rănit de un urs în Argeș, încercând să-și apere animalele de la stână

Un cioban din satul Capul Piscului, din județul Argeș, a fost rănit, duminică, de un urs care i-a atacat animalele de la stână.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani a încercat să omoare ursul cu o bâtă și un topor, însă a fost el cel rănit la coapsă și la piciorul stâng.

Un echipaj SMURD l-a preluat pe cioban și l-a dus la spitalul din localitate, potrivit reprezentanților ISU Argeș.
„Din primele noastre date, rezultă că bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, este în stare stabilă, are zgârieturi pe coapsa şi pe piciorul stâng, provocate de animal. Practic, de două zile acest urs dădea târcoale stânii, unde sunt doi ciobani, reuşind chiar să ia o oaie de acolo, iar duminică dimineaţă animalul a revenit în zonă şi ciobanul a încercat să-l alunge. A vrut să pedepsească animalul, dar a fost atacat. Victima este la spital, în stare stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Sorina Slăvoiu pentru Mediafax

Localnicii din comuna Godeni, căreia ţi aparţine satul Capul Piscului, spun că în ultimele două luni urşii, în căutare de hrană, au început să coboare ameninţător spre localitate şi la stâna aflată aproape de vatra satului, dar până în prezent nu au avut loc incidente.