Un copil de 15 ani din Iași salvează 5 vieți! Părinții săi, deși îndurerați după pierderea sa, au fost de acord cu transplantul!

Un copil de 15 ani din Iași salvează 5 vieți! Părinții săi, deși îndurerați după pierderea sa, au fost de acord cu transplantul!
Foto: pixabay.com

Un caz înduioșător a impresionat medicii de la Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iaşi care au prelevat organe de la un băiat de 15 ani care a decedat în urma unui anevrism cerebral. Gestul extraordinar al părinților băiatului, de a dona organele fiului pierdut, va duce la salvarea a 5 vieți.

’’Părinții au fost de acord să doneze organele acestuia, pentru ca viața băiatului lor să continue prin viață. Astfel, 5 persoane aflate pe listele de transplant vor primi o nouă șansă. Resorturile Agenției Naționale de Transplant s-au pus imediat în mișcare: – prelevarea s-a efectuat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași (kdp – Dr. Ecaterina Olaru, coordonator regional Dr. Raluca Neagu); – ficatul a fost prelevat de dr. Ciprian Vasiluţă și dr. Mihai Zabara și va fi transplantat de echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” Iaşi; – de prelevarea rinichilor s-au ocupat Dr. Daniel Andone și Dr. Radu Andriciuc. Organele vor fi transplantate la Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iaşi. Cordul a fost prelevat de echipa coordonata de Dr. Radu Bălău și va fi transplantat la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş; – echipa condusă de Dr. Dragoş Chiriţă a prelevat plămânii, care vor fi transplantaţi la Spitalul Clinic Sf. Maria din București.

Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru echipele medicale din spitalele implicate în această luptă pentru viaţă. Mulțumim Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul oferit în efectuarea în condiții rapide și de siguranță a transportului echipei medicale și a cordului de la Iași la Tg. Mureș.

Drama prin care trece familia din Iași nu poate fi alinată de nimeni. Dar gândul că alți 5 oameni vor trăi de pe urma gestului făcut nu poate fi decât înălțător. Vă mulțumim din inimă!’’ se arată într-o postare pe pagina Agenției Naționale de Transplant.

Urmăriți B1TV.ro și pe