Un cuplu de homosexuali ar fi adoptat un copil în România. N-ar fi primul caz de adopție gay din țara noastră

Un cuplu de homosexuali ar fi adoptat un copil în România. N-ar fi primul caz de adopție gay din țara noastră
Foto simbol: Pixabay

Un cuplu de homosexuali ar fi făcut o adopție de acest gen în România, conform anunțului făcut de Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați. Cazul ar fi avut loc la Cluj, iar bărbatul care a inițiat procedura și-ar fi asumat calitatea de părinte gay.

Vișinel Bălan anunță o adopție gay la Cluj și spune că n-ar fi primul cuplu de homosexuali care face acest pas în România

„Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, susține Vișinel Bălan.

Ulterior, Vișinel Bălan și-a nuanțat declarația și a spus că ar exista și alte cazuri adopții gay la nivel național.

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (n.r. copilul). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (n.r. de adopție gay din România), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”, a spus pentru Antena 3 același Vișinel Bălan, care este și angajat al Ministerului Tineretului și Sportului.