Un hoţ muşcat de un câine poliţist a dat în judecată autorităţile din SUA

Un hoţ muşcat de un câine poliţist a dat în judecată autorităţile din SUA
Foto: commons.wikimedia.org

Un hoț muşcat de un câine poliţist în timp ce fugea de la locul unei tâlhării şi care, la rândul său, l-a muşcat pe patruped, a dat în judecată autorităţile, pentru abuz de forţă şi pentru că ofiţerii au refuzat să-i dea insulină în timpul interogatoriului, potrivit The Arizona Republic. Eric Sullivan, în vârstă de 33 de ani, pretinde că, în urmă cu un an, i-au fost încălcate drepturile civile în timp ce fugea de la locul unei tâlhării comise chiar de el în Glendale.

Sullivan a declarat că a fost urmărit de un câine poliţist, care a sărit pe el şi l-a muşcat. Poliţiştii au răspuns acuzaţiei spunând că şi acesta l-a muşcat câinele, provocându-i răni.

Bărbatul a mai spus că, în timpul interogatoriului de la sediul poliţiei, ofiţerii au refuzat să-i dea insulină, el fiind diabetic, și că ar fi avut o criză de diabet în celula în care a fost închis.

Avocatul bărbatului a depus acţiune în instanţă în 18 martie, cerând despăgubiri în valoare totală de 450.000 de dolari.

În prezent, bărbatul este închis într-o închisoare din Arizona, unde are de ispăşit o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru tâlhăria comisă în Glendale.