Un medic imunolog cere eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber, în Suceava: „Este o cerere bazată pe date științifice”

Un medic imunolog cere eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber, în Suceava: „Este o cerere bazată pe date științifice
foto: Pixabay

Un imunolog român cere renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber. Radu Ciornei crede că măsură este perfect justificată pentru județul Suceava.

„Dacăam fost primii în carantinădintre județe, cred căacum ar trebui ca Suceava săfie primul județîn care se ridicăo interdicție majoră.Cer ca în judetul Suceava sănu mai fie obligatorie purtarea măștii în aer liber. Este o cerere bazatăpe date științifice. Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific!Dacăaveți îndoieli, contactați-mă!

Suceava a fost carantinată, Suceava a fost închisăprima. Acum, Suceava merităsăse bucure de aceeași judecatădin partea celor care au băgat-o în carantină!Toate cifrele de infectare nu mai justificăpurtarea măștii în aer liber în Suceava”, a transmis medicul pe pagina sa de Facebook.

Suceava se află în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,90. În Capitală, rata de incidență este de 6,91, în Cluj 6,81, iar în Cluj, de 6,52.

Renunțarea la mască, cu scenariu diferit pentru specialiști

Medicul Adrian Marinescu crede că la nivel național, se va renunța la purtatul măștii abia din toamnă, în cel mai pozitiv scenariu.

„Pentru 2021 este posibil ca din toamnă, în unele locuri – de exemplu spații deschise, să se renunțe la ea. Dar nu va dispărea cu totul în acest an”, a declarat Marinescu pentru B1.ro.

Emilian Popovici este și mai pesimist.

„Nu, cu siguranță (n.r. – nu se va renunța la mască în spațiile deschise), pentru că nu văd contextul epidemiologic care să permită o asemenea schimbare de măsuri”, a declarat Emilian Popovici pentru B1.ro.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“