Scandal imens creat de un preot, după ce vecinii au aflat că va construi o clădire de birouri în cartier: „Ne-a tratat ironic și cu superioritate”

Scandal imens creat de un preot, după ce vecinii au aflat că va construi o clădire de birouri în cartier: „Ne-a tratat ironic și cu superioritate

Scandal în Bacău, după ce Părintele Gabriel Radu Ichim, cunoscut la nivel local, a început demersurile pentru a ridica o clădire de birouri. Cunoscut drept și „Părintele Surzilor”, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a primit acuzații dure din partea locatarilor imobilelor din zonă, informează Ziarul de Bacău.

Locatarii blocurilor din strada Tazlăului, Bacău, resping cu fermitate proiectul imobiliar al Părintelui Gabriel Radu Ichim. Nemulțumiți de traficul intens din zonă, lipsa locurilor de parcare, a spațiilor verziși de blocurile nou-apărute în zonă, vecinii se tem și de faptul că noul proiect imobiliar va obstrucționa accesul luminii naturale.

Zeci de locatari din zonă au semnat o petiție, în care semnalează problemele pe care le-ar putea crea construcția lui Gabriel Radu Ichim.

„Țin să menționez că domnul Ichim ne-a tratat ironic și cu superioritate, bineînțeles că dumnealui are multe relații pe care se bazează, dar nici noi nu suntem naivi sau lipsiți de studii și în calitate de locatari afectați de proiectul dumnealui reacționăm”, a punctat Alexandru Buliga, liderul celor 30 de petiționari, potrivit ZDBC.ro.

Preotul Ichim: „Pentru moment, facem pași premergători”

Preotul a declarat că proiectul imobiliar va fi de fapt un centru social-filantropic dedicat copiilor surzi sau cu deficiențe de auz.De asemenea, clădirea va include și birouri adminsitrative pentru căminul de bătrâni.

„La acest moment, avem toate avizele necesare, dar bineînțeles, decizia este la Consiliul Local”, a punctat Ichim, potrivit presei locale.

În ceea ce privește acuzațiile vecinilor, preotul a negat ferm.

„Acest domn mi-a pus vorbe în gură. Vă imaginați că nu aș fi vorbit așa niciodată. Domnul care contestă are de fapt mai multe nemulțumiri. După cum am spus, pentru moment, facem pași premergători”, a mai declarat Părintele Ichim, potrivit sursei citate.

Clădirea ar urma să aibă 3 etaje + mansardă.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare